Rusza projekt kulinarny „Dolnośląskie Smaki”

a0008Lokalna Grupa Działania „Qwsi” wspólnie z LGD Kłodzka Wstęga Sudetów rozpoczyna realizację projektu współpracy „Dolnośląskie Smaki”. Projekt ma na celu promocję lokalnych produktów spożywczych z terenu obu LGD. Zapraszamy lokalnych producentów żywności do zgłaszania swoich produktów do projektu (mogą to być zarówno pojedyncze nieprzetworzone produkty – np. jabłka, jak i przetworzone – np. dżem).

W ramach projektu lokalni producenci będą mogli bezpłatnie uczestniczyć w krajowych targach spożywczych, m.in. w Poznaniu.

Uczestnicy projektu będą mogli wziąć udział w szkoleniach z technologii żywności prowadzonych przez specjalistów z Uniwersytetu Przyrodniczego.

Ze zgłoszonych produktów Robert Makłowicz przygotuje przepisy na pyszne potrawy, które będą serwowane w lokalnych restauracjach, dlatego do projektu zapraszamy również lokalnych restauratorów.

Wszystkich zainteresowanych udziałem w projekcie, prosimy o zgłaszanie się do biura LGD „Qwsi”. Więcej informacji można uzyskać telefonicznie – 74 8191 213 lub mailowo biuro@qwsi.pl

[LGD Qwsi]

Reklama:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rozwiąż równanie: *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.