V Festiwal Dobrego Smaku

Wariacje kapuściano – dyniowe były tematem przewodnim piątej edycji Festiwalu Dobrego Smaku. Ta smaczna impreza odbyła się w sobotę 12 października w Krosnowicach. Swoje umiejętności kulinarne, związane z tematem imprezy, prezentowało sześć ekip.

W konkursowe szranki stanęli: Artur Szczytowski, Agnieszka Łaszczuk, KGW Bierkowice, KGW Żelazno, MOS Krosnowice oraz KGW Krosnowice. Potrawy degustowała i oceniała publiczność. Zwyciężyła ekipa z Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii w Krosnowicach – nagroda to mikser wielofunkcyjny. Pozostali uczestnicy kulinarnych zmagań otrzymali po żelazku. W części artystycznej wystąpiły młodzieżowe zespoły – „TAKS” oraz „IRONIA”. Do tańca, na zakończenie imprezy, zagrał „Podzamek Boys”.

Głównym organizatorem Festiwalu Dobrego Smaku jest Ośrodek Kultury, Sportu i Rekreacji Gminy Kłodzko z/s w Ołdrzychowicach Kłodzkich.

[Marek Gałowski]

Reklama:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Rozwiąż równanie: *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.