Zbożowy zawrót głowy

Moda lubi powracać – również ta kulinarna! Amarantus, komosa ryżowa, kamut to tylko nieliczne przykłady na to, że lubimy wracać do przeszłości. Dziś starożytne odmiany zbóż przeżywają swój renesans i ponownie pojawiają się na naszych talerzach. Co odróżnia je od popularnych gatunków ?  Czy warto dodawać je do codziennych posiłków?
Czytaj dalej…

 

Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości

Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości – książka Davida Wolfe’a, eksperta z zakresu zdrowego odżywiania i propagatora diety opartej na surowych produktach, jest już dostępna w księgarniach. Tytuł ukazał się nakładem Wydawnictwa Vivante. David Wolfe jest ekspertem z zakresu zdrowego odżywiania i propagatorem diety opartej na surowych produktach.
Czytaj dalej…

 

Detoks – oczyszczanie ma sens

Brak energii, bóle głowy, szara cera, wypryski, kruche, łamliwe paznokcie, wzdęcia i zaparcia czy też nadmiernie przetłuszczające się włosy to tylko nieliczne z sygnałów, które daje zanieczyszczony organizm. Wszystko za sprawą toksyn. Podstępnie gromadzą się w naszym ciele całymi latami. Zalegając w narządach, powodują szereg dysfunkcji, osłabiają nas i sprawiają, że czujemy się zmęczeni. Jak oczyścić organizm bez […]
Czytaj dalej…